Vacatures moeten verkocht worden aan kandidaten

Momenteel lijkt het nog een werkgevers markt maar wij als recruitment organisatie zien de markt snel veranderen. Wij worden steeds meer ingeschakeld voor functies waar lastig de juiste mensen voor te vinden zijn. Denk aan goede sales hunters maar ook aan specialistische rollen binnen het contactcenter. Steeds meer vragen werkgevers om het schaap met de 5 poten. Iemand moet niet alleen organisatorisch en operationeel sterk zijn maar ook commerciële competenties hebben en minimaal een afgeronde HBO opleiding. Uiteraard willen alle werkgevers de “toppers” uit de markt.

De beste kandidaten hebben vaak meerdere (baan)opties. En als de economie aantrekt geldt dat voor steeds meer kandidaten. Deze kandidaten moeten overgehaald worden om de baan te accepteren. Dit betekent dat recruiters verkoopvaardigheden nodig hebben. Het liefst maken ze daarbij gebruik van een op data gebaseerde aanpak.

Wij moeten dus steeds meer de kandidaten overtuigen om met ons en daarna met de werkgever in gesprek te gaan. Werkgevers moeten zich dus realiseren dat in de zeer nabije toekomst zij moeite moeten gaan doen om deze “toppers” binnen te halen en daarna te blijven boeien.

Jacqueline de Boom