TIJDELIJK CONTRACT VERSUS VAST CONTRACT

Werknemers willen hun vaste baan niet inruilen voor een nieuwe, omdat dit hen in eerst instantie vaak een jaarcontract wordt geboden. Dit remt de doorstroom af.

Ook wij bij Upsell hebben dagelijks te maken met werknemers die aangeven dat zij hun vaste baan niet willen inruilen voor een jaarcontract. Maar bied een contract voor onbepaalde tijd nou echt zoveel garanties? Naar mijn idee roepen werknemers al snel dat ze een ‘vast’ contract willen maar beseffen niet dat een tijdelijk contract ook voordelen met zich mee brengt.

Voors en tegens voor werknemers

Arbeidsrechtelijk gezien is het verschil tussen de twee contractvormen kleiner dan je op het eerste gezicht zou denken. Een contract voor onbepaalde tijd, ook wel een ‘vast contract’ genoemd, suggereert een stabiliteit die de laatste jaren zeker niet meer is wat het vroeger was. Dit geldt met name voor jongere professionals. Als het tussen werknemer en werkgever niet botert, is een vast contract vaak makkelijk te ontbinden.

De werknemer ontvangt een beperkte ontslagvergoeding. Doorgaans is dit één maand salaris, plus een maand voor elk jaar dat de werknemer in dienst is geweest.

Een contract voor bepaalde tijd valt daarentegen niet of nauwelijks te ontbinden. Ironisch genoeg biedt een contract voor bepaalde tijd tijdens de contractduur dus meer zekerheid dan een contract voor onbepaalde tijd. Het nadeel is natuurlijk dat zo'n contract zonder enige juridische rompslomp of vergoeding beëindigd kan worden.

Een vast contract biedt als voordeel dat de werkgever richting de nieuwe medewerker een signaal geeft van vertrouwen en de intentie op een langdurige samenwerking aan te gaan. Dit geeft mensen zekerheid.

Conclusie voor werknemers

Voordeel van een jaarcontract is dat je in ieder geval voor een jaar zeker bent van werk en inkomen. Nadeel: een iets groter risico om na dat jaar ontslagen te worden, en daardoor bijvoorbeeld voor banken een iets minder aantrekkelijke partij om zaken mee te doen.

Naar mijn idee worden de voordelen van een jaarcontract onderschat en worden de voordelen van een contract voor onbepaalde tijd overschat.

 

Annemarie Roozeboom