VOLG UPSELL   LinkedInTwitterfacebook Google+

Online Reputatie:


Hoe ziet je online reputatie er uit?  Eén zoekopdracht met je naam erin kan behoorlijk wat informatie over je opleveren. Over jou, over je sociale netwerk en over je online activiteiten.
Steeds vaker gebruikt een potentiële werkgever het internet om nog meer informatie op te zoeken over een sollicitant. Dit kan na een gesprek plaatsvinden of juist daarvoor al.

LinkedIn

Als je gaat solliciteren, wil je natuurlijk dat je op een positieve manier vindbaar bent op internet! Je kunt het beste een LinkedIn profiel aanmaken. Je kunt je LinkedIn zo uitbouwen en zo plaatsen dat je een groot professioneel netwerk krijgt.

 Potentiële werkgevers bekijken het LinkedIn-profiel voor het maken van een vergelijking met de informatie uit een cv. Zo vragen zij zich af of het profiel overeenkomt met het cv en in hoeverre iemand zijn of haar cv heeft aangepast voor deze sollicitatie. Een korte blik op deze pagina kan de potentiële werkgever veel informatie geven, die wellicht meeweegt in de beslissing of iemand wel of niet passend is voor de organisatie en functie.

Google jezelf!


Ook wij bij Upsell zien dat kandidaten regelmatig worden afgewezen na gesprekken of überhaupt niet worden uitgenodigd, mede door acties die zij ondernemen op het internet/social media. Bepaalde foto’s op Facebook, tweets, uitingen op forums en ga zo maar door. Wat privé lijkt is niet altijd privé. Het is erg belangrijk om goed na te denken bij wat je online post, met wie je het deelt en wat dit voor consequenties heeft. Google jezelf daarom om te zien wat er van jou openbaar is op het internet.

Google je interviewer
                                                                                          

Als er een kandidaat op gesprek gaat bij een opdrachtgever informeren wij de kandidaat altijd met wie (naam + functie) zij dit gesprek hebben. Wij adviseren kandidaten om die kennis te gebruiken en deze persoon te googlen. Deze informatie (bijvoorbeeld iets over een hobby) kan je helpen tijdens je sollicitatie.