VOLG UPSELL   LinkedInTwitterfacebook Google+

MINDER VACATURES MEER PERSONEELSADVERTENTIES

Het aantal unieke vacatures is met bijna 12 procent gedaald. Het totaal aantal vacatureplaatsingen in de afgelopen drie maanden daalde daarentegen slechts met 1,3 procent ten opzichte van de drie maanden ervoor. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, de grootste online database van Nederlandse vacatures.

Vacatures worden steeds vaker geadverteerd

Het aantal unieke vacatures is sterk gedaald, terwijl het aantal vacature-advertenties slechts een kleine daling toont. Wanneer we het aantal vacatures en uitingen van de afgelopen drie maanden vergelijken met dezelfde periode vorig jaar, wordt het verschil tussen unieke vacatures en vacatureplaatsingen goed zichtbaar.

Aantal vacatureplaatsingen blijft stijgen

Opvallend is dat, hoewel het totaal aantal vacatureplaatsingen met 34 procent is toegenomen, het unieke aantal vacatures slechts met 3,4 procent is gestegen. Waar een vacature in februari 2011 nog 2 keer werd geadverteerd, wordt deze in 2012 al 2,7 keer geplaatst. De opkomst van de gratis vacaturesites speelt hier waarschijnlijk een grote rol in. Het gratis kunnen adverteren van vacatures verlaagt de drempel om een vacature op diverse sites te