VOLG UPSELL   LinkedInTwitterfacebook Google+

DE TECHNOLOGISCHE TRENDS VOOR 2013 VOLGENS VERIZON

In 2013 zullen steeds meer bedrijven een beroep doen op geavanceerde technologieën om te voorzien in de veranderende behoeften van hun personeel, de productiviteit te verhogen en klanten nieuwe ervaringen te bieden. Dat is af te leiden uit de belangrijkste zakelijke technologische trends die Verizon voor 2013 heeft geïdentificeerd.

Hierbij de vijf meest aansprekende ontwikkelingen op een rij:

1. Hybride cloud wordt populair – Er gaat een verschuiving plaatshebben van traditionele Virtuele Private Netwerken (VPN) naar publieke, private en hybride clouds. Volgens een recent rapport van Gartner zal meer dan zestig procent van de ondernemingen in 2013 gebruikmaken van een bepaalde vorm van cloud computing.

2. Mobile neemt de overhand – ICT-afdelingen zullen volgens Verizon een sleutelrol vervullen ‘in het stillen van de groeiende honger naar professionele mobiliteit op persoonlijk niveau’. Een cloudgebaseerde mobiliteitsstrategie ligt dan het meest voor de hand, oftewel de ontwikkeling van persoonlijke clouds waarin alle bedrijfsapplicaties worden opgenomen die werknemers nodig hebben.

3. Machines worden de bindende factor – Zogeheten machine-to-machine verbindingen rukken op, oftewel apparaten die via internet met elkaar verbonden zijn. Onder meer in de detailhandel, de financiële wereld en de industriële sector neemt dit de overhand.

4. Onzichtbare, slimme netwerken op komst – Een grotere stabiliteit en betrouwbaarheid van netwerken zullen in combinatie met intelligente technologie de basis leggen voor connecties tussen slimme machines en slimmere mensen, voorspelt de Chief Platform Officer van Verizon. Netwerken worden vanzelfsprekend.

5. Beveiliging wordt mainstream en krijgt een cruciale rol binnen de ICT - Toegangsmogelijkheden, infrastructuren en apps: niets is nog veilig voor aanvallen van cybercriminelen. Zij hebben het wereldwijd gemunt op fysiek, intellectueel en financieel eigendom. Om die reden verwacht de dienstverlener dat beveiliging in 2013 een heet hangijzer zal zijn.